NYÁRI VESZÉLYEK- Strandlopások megelőzése

A 2016. évi turisztikai idény prevenciós feladatai között szerepel az üdülő vendégek és hazánkba látogató külföldiek személy és vagyonbiztonságának védelme.

Ennek érdekében a B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya és a B-A-Z. Megyei Bűnmegelőzési Alapítvány a bűncselekmények megelőzése, az áldozattá válás elkerülése végett figyelemfelhívó anyagokat készített.

Ezeket most egy csomagban ajánljuk, a nyári időszakban  tipikusan előforduló zseblopások  elkerülését hivatottak elősegíteni az alábbi bűnmegelőzési tájékoztatók.

Hanganyag letöltése (jobb egér gomb – link mentése másként)

Üdvözöljük kedves vendégeinket !

A rendőrség közleményét hallják.

Mi az  Önök biztonságát szolgáljuk és védjük. Ehhez kérjük szíves együttműködésüket. Itt tartózkodásuk alatt se feledkezzenek meg saját biztonságukról. Utazás és vásárlás közben legyenek óvatosak, védjék magukat a zsebtolvajoktól.

Vigyázzanak értékeikre, ne hagyják azokat őrizetlenül. Kerüljék az elhagyatott helyeket. Valutát csak legális banki intézményekben váltsanak. Szabadidős tevékenységeik során – főleg fürdőhelyeken- helyezzék biztonságba személyes tárgyaikat.

Reméljük, hogy jól fogják érezni magukat városunkban.

Kellemes időtöltést kíván a Rendőrség Bűnmegelőzési Szolgálata.

( Angol, Német, Szlovák nyelven)

  • Az A/4-es méretű öntapadós matrica, szintén a zseblopások veszélyére figyelmeztet, melyet javaslunk elhelyezni a bejáratok, vagy pénztárak közelében, ahol a vendégek olvashatják azokat.
  • Továbbá a www. bumegelozes.eu honlapon lévő Tourist Police linken 5 nyelven írott tájékoztató  anyagot tettünk közzé, melyen a rendőrségi szervek elérhetőségein kívül, közlekedésbiztonsági és vagyonvédelmi tanácsokat érhet el bármely érdeklődő.

A bűnmegelőzési ajánlásainkkal erősíteni kívánjuk a  vagyonvédelem szolgáltató jellegét  és reményeink szerint az együttműködés eredményeként elejét vehetjük a törvénysértéseknek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük