Tovább folytatódik a Beccaria program az iskolákban

Az MRFK Bűnmegelőzési Osztály által kidolgozott komplex, az általános iskola teljes nyolc, valamint a középfokú oktatási intézmények 9-10. évfolyamát átfogó nevelési-oktatási program.

A szakmai megvalósítás a Megyei Önkormányzat és Miskolc MJV Önkormányzata, valamint az MRFK közös konzorciuma.

A program vizsgálatát a Qualitas T&G Kft. független vezetőképző és tanácsadó iroda végezte el.

A résztvevőknek a programmal való globális elégedettsége (1-5):

Pedagógusok: 4,3 , diákok: 3,85

Szenvedélybeteggé, áldozattá és bűnelkövetővé válás elkerülésére vonatkozó programban a pedagógusok évi 4 (osztályfőnöki) óra keretében a kiadott tansegédletek segítésével végzik a felkészítést 1-8. osztályban, illetve 9-10.osztályban kidolgozott tematika szerint. Az ismeretek közlése a pedagógusok segítségével történik, elsősorban az osztályfőnöki órakeretben jelenik meg (évente 4 óra).

 

kiemeltkep2

 

2004-2010. időben a tansegédletek 10 ezres nagyságrendben kerültek ki az oktatási intézményekbe.

A nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet szerint csak olyan, a nevelési-oktatási intézménnyel jogviszonyban nem álló szakembert, vagy szervezet programját megvalósító személyt vonhat be tanórai, vagy gyermek, tanuló részére szervezett egyéb foglalkozás, vagy egyéb egészségfejlesztési és prevenciós tevékenység megszervezésébe, aki, vagy amely rendelkezik az egészségügyért felelős miniszter által kijelölt intézmény szakmai ajánlásával. (128. § (7) bekezdés)

Mivel ez az oktatási forma az oktatási intézményekben 2011. évtől akkreditációhoz kötött, ezért önállóan nem alkalmazható. A B-A-Z Megyei Bűnmegelőzési Alapítvány által létrehozott www.bunmegelozes.eu/kiadvanyaink/beccaria-3 honlapról a szükséges jegyzetek, tanmenetek letölthetők.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük