Biztonságos Internet Nap – Egyszerre egy időben

Safer_Internet_Day_2

Több ezer diák egyszerre, egy időben, több helyszínen kapcsolódott a „Biztonságos Internet Nap” elnevezésű nemzetközi kezdeményezéshez a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály koordinálásával.

Safer_Internet_Day_8

Safer_Internet_Day_10

A főkapitányság bűnmegelőzési szakemberei és a felkészített pedagógusok 2017. február 7-én a megyében az általános iskolák 1-8. osztályában és a középiskolák 9. osztályában 2017. február 7-én az internet veszélyeiről bűnmegelőzési célzatú előadásokat tartottak az 5. tanórában.

Safer_Internet_Day_6

Safer_Internet_Day_9

Safer_Internet_Day_3

 

A központi program a miskolci II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában volt, ahol Mecser Tamás r. ezredes a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi főkapitány-helyettese és az iskola igazgatója Dr. Pásztorné Bakó Márta köszöntötte a diákokat, illetve mondták el intelmeiket a biztonságos internetezéssel kapcsolatosan. Ezt követően Vinczéné Kárpátfalvi Erika c. r. őrnagy tartott demonstratív előadást a nap tematikájául szolgáló témakörben.

Safer_Internet_Day_4

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya figyelemmel kíséri az internet fiatalokra gyakorolt negatív hatását. Erre leginkább az iskolában nyílik lehetőség, ahol különböző tematikus iskolai programokon keresztül a bűnmegelőzési tanácsadók egyik feladata az internettel kapcsolatos prevenciós munka. A rendőrségi szakemberek tudatosítják a fiatal és a felnőtt korosztályban is, hogy az online

elkövetett cselekmények is lehetnek adott esetben bűncselekmények, vagy megvalósíthatnak szabálysértést. A fiataloknak tudniuk kell, hogy milyen hatása lehet netes életüknek saját magukra, barátaikra és családjukra.

Safer_Internet_Day_5

Safer_Internet_Day_7

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük