Ajánlás a strandlopások megelőzésére

A 2018. évi turisztikai idény prevenciós feladatai között szerepel az üdülő vendégek és hazánkba látogató külföldiek személy és vagyonbiztonságának védelme.

Ennek érdekében a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bűnmegelőzési Alapítvány a bűncselekmények megelőzése, az áldozattá válás elkerülése végett figyelemfelhívó anyagokat készített.

Ezeket most egy csomagban ajánljuk és a nyári időszakban tipikusan előforduló zseblopások elkerülését hivatottak elősegíteni az alábbi bűnmegelőzési tájékoztatók.

 

  • Angol, Német, Szlovák, nyelven is hallható a figyelemfelhívó szöveg, mely letölthető oldalunkról.

 

Üdvözöljük kedves vendégeinket!

A rendőrség közleményét hallják.

Mi az Önök biztonságát szolgáljuk és védjük. Ehhez kérjük szíves együttműködésüket. Itt tartózkodásuk alatt se feledkezzenek meg saját biztonságukról. Utazás és vásárlás közben legyenek óvatosak, védjék magukat a zsebtolvajoktól.

Vigyázzanak értékeikre, ne hagyják azokat őrizetlenül. Kerüljék az elhagyatott helyeket. Valutát csak legális banki intézményekben váltsanak. Szabadidős tevékenységeik során – főleg fürdőhelyeken- helyezzék biztonságba személyes tárgyaikat.

Reméljük, hogy jól fogják érezni magukat városunkban.

Kellemes időtöltést kíván a Rendőrség Bűnmegelőzési Szolgálata.

( Angol, Német, Szlovák nyelven)

A felvételt az alábbi linken töltheti le: itt
(A linkre történő kattintás után jobb egérgombra kattintva – Hanganyag letöltése más néven menüpontban.)

  • Az A/4-es méretű öntapadós matrica, szintén a zseblopások veszélyére figyelmeztet, melyet javaslunk elhelyezni a bejáratok, vagy pénztárak közelében, ahol a vendégek olvashatják azokat.zseblopás
  • Továbbá a www. bumegelozes.eu honlapon lévő Tourist Police linken 5 nyelven írott tájékoztató anyagot tettünk közzé, melyen a rendőrségi szervek elérhetőségein kívül, közlekedésbiztonsági és vagyonvédelmi tanácsokat érhet el bármely érdeklődő.

Mit tegyen annak érdekében, hogy a pihenése alatt ne érje bosszúság és kár?

  • Ha autóval érkezik, parkoljon őrzött parkolóban vagy parkolásra kijelölt helyen.
  • Zárja le autóját, használja a riasztót és ne hagyjon értéket sem az utastérben, sem a csomagtartóban.
  • Soha ne hagyja őrizetlenül értékeit! Strandra csak a legszükségesebb dolgokat vigye, az értékes vagyontárgyakat hagyja otthon (műszaki cikkek, óra, ékszer)
  • Értékeit helyezze biztonságba, ha van a fürdő területén, akkor az értékmegőrzőben, vagy lehetőség szerint felváltva figyeljenek meglétükre.
  • Az értékesebb járművek esetén fokozottan figyeljen az indítókulcsa tárolására, azt ne hagyja őrizetlenül. Már az érkezéskor, a parkolóban megfigyelhetik, és később a strand területén elvehetik a kulcsot, és akadály nélkül észrevétlen eltulajdoníthatják járművét a parkolóból.

 

Problémamentes, nyugodt pihenést kívánunk mindenkinek!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük