A bűnmegelőzés napja – 2019. április 12.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bűnmegelőzési Alapítvány 2019. április 12-én a Bűnmegelőzés Napja alkalmából „Építészet és biztonság” címmel bűnmegelőzési konferenciát és biztonságtechnikai kiállítást szervez a Miskolci Szakképzési Centrum Kós Károly Építőipari Szakgimnáziumában, mely része a pályaválasztást segítő „Szakmák éjszakája” című rendezvénynek.

Helyszín: Miskolci Szakképzési Centrum Kós Károly Építőipari Szakgimnáziuma

(3527 Miskolc, Latabár Endre út 1.)

Időpont: 2019. április 12. 1800 órától 2000 óráig

A biztonságtechnikai kiállítás alkalmával az érdeklődők rendőrségi szakértők segítségével ismerhetik meg a lakások vagyonvédelmét biztosító – elsősorban mechanikai – eszközöket. A kiállítóhelyen a szenvedélybeteggé válás elkerülése érdekében lehetőség nyílik, hogy a pályaválasztás előtt álló fiatalok játékos versenyben vegyenek részt, melynek során alkoholos befolyásoltságot szimuláló – úgynevezett „részeg” – szemüvegben kell különböző feladatokat megoldani.

A versenyben résztvevők közül a feladatot legrövidebb idő alatt végrehajtó diákok értékes jutalomban részesülnek (1. helyezett 6000,- Ft, a 2. helyezett 4000,- Ft és a 3. helyezett 2000,- Ft értékű COOP utalványt kap).

A szakgimnázium ez idő alatt 2200 óráig tartó, pályaválasztást segítő programsorozattal és szakirányú bemutatóval népszerűsíti az iskolában a középiskolai, illetve a felnőttoktatás keretében tanulható épületgépészeti, földmérési, építőipari, környezetvédelmi és vegyészeti tevékenységeket.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük