Kulcs a biztonsághoz

Ajánlás

Az óvatosság még ha túlzott volna is, mindig figyelmet érdemel, mert a túlzott merészség több kárt okozhat, mint a túlzott óvatosság.

/ Deák Ferenc/


Ezt a kiadványt azoknak ajánljuk, akik szeretnének megismerkedni az olyan lehetőségekkel, módszerekkel melyek alkalmazásával  vagyonbiztonságuk növelhető és a figyelemfelkeltésen túl részletesebb tájékoztatást szeretnének kapni a megelőző vagyonvédelem fontosságáról.

Bevezető

Azt  talán nem kell bizonygatni, hogy személyünket és értékeinket ma kevésbé érezzük biztonságban, mint néhány éve, ezért egyre nagyobb  figyelemmel fordulunk az önvédelem eszköztára felé. Az egyik legfontosabb kérdés vagyontárgyaink megfelelő védelme lett.

Mára talán  mindenki számára  világossá vált, hogy a korábban   általánosan használt biztonsági elemek és szerkezetek némiképp elavultak. Szerepüket korántsem tudják betölteni a mai kihívásokkal – behatolásokkal – szemben.

Ezért szinte természetesen vetődik fel a kérdés, különösen ott, ahol már történt “esemény” ismerős körben, hogy mit kell tennem annak érdekében, hogy nagyobb legyen a biztonságom, de mindenekelőtt a biztonságérzetem.

Különös jelentőségű ez a kérdés ma, amikor nem egyszerűen a bűnözés terjedéséről, a “vagyon” megszerzéséről van szó, hanem a tulajdonnak nevezhető bármely kis érték megvédéséről is gondoskodni kell.

Talán kijelenthető, hogy elmúlt az úri betörők, az álkulccsal próbálkozó, maguk után lehetőleg nyomot nem hagyó behatolók korszaka.  A ma bűnözésére jellemző, a vandál, erőszakos,  romboló betörés, amelyben ha értéket nem is tulajdonítanak el, de tönkretehetik egy egész élet munkáját, amely akár az újrakezdésig visszavetheti életünket.

Manapság egyre többet hallunk a vagyon elleni bűnözés növekedéséről, a nap mint nap szaporodó betörésekről és egyre többször vetődik fel a kérdés :

Mit tegyünk azért, hogy családunkat, értékeinket nagyobb biztonságba tudjuk?

A hozzáértő szakemberek tanácsainak megszívlelésével, máris sokat tett biztonságáért és ez egy forintjába sem kerül. Amennyiben magasabb fokú védelmet igényel, akkor az anyagi helyzetéhez és veszélyeztetettségi fokához mért megoldást e könyv alapján megtalálhatja.

A kiadványban szereplő javaslatainkkal is szeretnénk – a Rendőrség részéről – a megelőző vagyonvédelem  szolgáltató jellegét erősíteni, és bízunk abban, hogy a Módszertani Füzetben foglaltak megismerésével, saját tapasztalataik hasznosításával sikerül megelőzni a vagyon elleni támadásokat, elkerülni a sértetté válást.

B-A-Z Megyei Rendőr-fõkapitányság Bűnmegelõzési Szolgálata