együtt a bűnözés ellen

A bűnözők kihasználják a kedvező alkalmakat, hogy haszonhoz jussanak. Ennek minden esetben a becsületes polgárok látják kárát. Ne adjon lehetőséget a tolvajoknak és a betörőknek! Legyen óvatos, mert a megelőzés most és a jövőben is  a legjobb védelem  a bűnözők ellen! Amennyiben ajánlásainkat megszívleli, máris sokat tett biztonságáért és ez pénzébe sem kerül. Nem ijesztgetni, csak figyelmeztetni szeretnénk Önt, és kívánjuk, hogy minden kellemetlenség nélkül, biztonságban érezze magát.


 A Rendőrség Bűnmegelőzési  Szolgálatának tanácsai:

Elutazása előtt rokonát vagy jó ismerősét bízza meg lakásának rendszeres felügyeletével, aki a levélszekrényből az érkező küldeményeket is kiveszi. Távollétében a lakás éjszakai belső megvilágítására használjon automata fénykapcsolót.  (Ez azt a látszatot kelti, hogy a lakásban mindig tartózkodik valaki.)

  • Soha ne hagyja értékeit, pénzét, dokumentumait gépkocsijában, vagy lakókocsijában.
  • Igazolványairól készíttessen másolatot és azokat tartsa biztonságos helyen. Ez az eredeti dokumentumok elvesztése vagy eltulajdonítása esetén  megkönnyíti   az  intézkedéseket és a személyazonosság igazolását is.
  • Indokolatlanul sok pénzt ne tartson magánál, csak amennyire várhatóan szüksége van, így nem érheti jelentős károkozás. A bankkártya használata csökkenti a készpénzforgalom kockázatát.
  • Válassza szét fizetési eszközeit (készpénz, hitelkártyák, utazási csekk). Ezeket   helyezze ruházatának belső zsebeibe, ha többen vannak, osszák szét egymás között. Célszerű az övtáska használata!
  • Szabadidős programja során – főleg fürdőhelyekre – értékeket lehetőleg ne vigyen magával, vagy tegye azokat a megőrzőbe.
  • Nagy forgalmú  helyeken,  tömegközlekedési  eszközökön,  áruházakban  járva, különösen   legyen   óvatos.   Védje magát  a  zsebtolvajoktól! Figyelmetlensége esetén bármikor áldozatává válhat megszervezett akcióiknak.
 Probléma esetén forduljon bizalommal a Rendőrséghez!